وبلاگ
حساسیت به زعفران
- admina
- 2024-07-20
- بدون دیدگاه
فهرست محتوا
زعفران از آن دسته گیاهانی است که هر قسمتی از آن خواص خودش را دارد ولی خب آن قسمتی که بیشترین استفاده را دارد کلاله زعفران است قبلا در مورد کلاله زعفران در مقاله کلاله زعفران چیست؟ صحبت کردیم. گرانترین ادویه دنیا یعنی زعفران به دلیل داشتن خواص و فواید بسیار از قدیمالایام در سفره هر ایرانی جایگاه خاص خودش را داشته است اما در کنار این همه خاصیت، مصرف زعفران برای برخی از افراد خصوصا نوزادان و کودکان میتواند باعث بروز حساسیت شود. شایعترین علائم حساسیت به زعفران،سرگیجه، کهیر، حالت تهوع، خس خس سینه، تنگی نفس و… میباشد. در این مقاله قصد داریم مفصل در مورد حساسیت به زعفران صحبت کنیم با ما همراه باشید.
آیا زعفران حساسیت زاست؟
زعفران همانند هر ماده غذایی دیگر میتواند باعث بروز حساسیت شود با توجه به اینکه طبیعت بدن افراد متفاوت است؛ ممکن است برخی افراد با مصرف زعفران دچار حساسیت شوند. این حساسیت میتواند به دلیل عوامل مختلفی از جمله ژنتیک، تماس مکرر با زعفران یا وجود آلرژی به سایر گیاهان باشد.
در سایت dorreensaffron.comآمده است
Saffron allergies are rare, but they do exist. The most common reaction to saffron is contact dermatitis, which causes redness and swelling of the skin, and other symptoms include blisters and itching. If you have a severe reaction to saffron or any other herb, stop taking it immediately and see your doctor immediately because it could be an allergic reaction or something else
ترجمه: حساسیت به زعفران، گرچه نادر است، اما وجود دارد. شایعترین واکنش به زعفران، درماتیت تماسی(درماتیت تماسی: التهاب پوست ناشی از تماس با مواد خارجی) است که باعث قرمزی و تورم پوست میشود. سایر علائم احتمالی شامل تاول و خارش است. در صورت مشاهده واکنش شدید به زعفران یا هر گیاه دیگری، مصرف آن را فورا قطع کنید و به پزشک مراجعه نمایید. این واکنش میتواند ناشی از حساسیت یا موارد دیگر باشد.
علائم حساسیت به زعفران
هر چند به طور کلی مصرف زعفران بیخطر است اما در موارد اندکی میتواند باعث بروز حساسیتهایی برای بدن شود توجه داشته باشید که با شناخت علائم و اقدام سریع، میتوانید ازعواقب حساسیت به زعفران در امان باشید. حساسیت به زعفران در افراد با شدتهای مختلفی بروز میدهد و همین باعث میشود علائم حساسیت به زعفران در هر فرد متفاوت باشد اما به طور کلی علائم حساسیت به زعفران بهشرح زیر است:
واکنشهای پوستی:
خارش: در برخی از افراد حساسیت به زعفران باعث ایجاد خارش در بدن فرد میشود و برخی اوقات شدت خارش به قدری زیاد است که باعث میشود که فرد به صورت مداوم به خاراندن مداومت کند.
ورم: ورم پوست علیالخصوص نواحی لبها ازعلائم حساسیت به زعفران است.
کهیر: به تورم های قرمز رنگ روی پوست که اغلب همراه با خارش است کهیر میگویند، و یکی از واکنشهای پوستی رایج بدن نسبت به زعفران میتواند کهیر باشد.
اگزما: اگزما نوعی بیماری پوستی است که با خشکی، قرمزی، ترک خوردگی و التهاب پوست همراه است. معمولا در مواردی که حساسیت به زعفران شدیدتر باشد اگزما اتفاق میافتد.
واکنشهای تنفسی:
تنگی نفس: در موارد کمی حساسیت به زعفران با تنگی نفس همراه است.
عطسه: اگر بعد از مصرف زعفران دچار عطسههای پی در پی شدید احتمال اینکه بدن شما حساسیت به زعفران داشته باشد هست.
آبریزش بینی: عطسه و آبریزش بینی، به خصوص پس از تماس با زعفران، میتواند از علائم حساسیت باشد.
واکنشهای عمومی بدن:
واکنش های عمومی بدن نسبت به زعفران میتواند شامل: سردرد، سرگیجه و اضطراب باشد.
حساسیت به زعفران در نوزادان
قبلا در مورد خواص زعفران برای کودکان صحبت کردیم اما بدن کودک ممکن است در برخی مواقع با مصرف زعفران واکنش منفی نشان دهد. علائم حساسیت به زعفران در کودکان میتواند شامل: اشکال در تغذیه (بیقراری در حین شیر خوردن، امتناع از شیر خوردن)، علائم گوارشی (اسهال، استفراغ، نفخ)، علائم پوستی (کهیر، اگزما) و بیقراری و تحریکپذیری (گریه مداوم، مشکل در خواب) باشد.
توصیه ما به شما اینست که اگر نمیدانید که کودک شما آلرژی دارد، ابتدا مقدار کمی از زعفران در غذاهایتان استفاده کنید. تا در صورتی که کودک یا نوزاد شما آلرژی به زعفران داشته باشد خطر کمتری ایجاد کند.
اگر پس از مصرف زعفران اگر پس از مصرف زعفران، هر گونه علائمی را در خود یا نوزادتان مشاهده کردید، مصرف زعفران را قطع کنید و به پزشک مراجعه کنید.
درمان حساسیت به زعفران
حساسیت به زعفران با علائم متفاوتی در افراد بروز داده میشود ولی متاسفانه تا به امروزراه درمان قطعی برای درمان حساسیت به زعفران وجود ندارد اما راهکارهایی برای کنترل و جلوگیری از واکنشهای آلرژیک وجود دارد که در ادامه به بررسی این راهکارها میپردازیم:
- اجتناب: بهترین راه برای درمان حساسیت به زعفران اجتناب از تماس با زعفران است و حتی در برخی مواقع بهتر است که از دست زدن به زعفران هم اجتناب کنید.
- مقدار استفاده: بهتر است برای استفاده از زعفران از مقدار کمتری استفاده کنید ممکن است بدن در صورت استفاده کم از زعفران واکنش منفی نشان ندهد.
- استفاده از دارو: از جمله داروهایی که میتواند در درمان حساسیت به زعفران مفید باشد آنتیهیستامین باشد. این دارو هیستامین بدن را مسدود میکند. هیستامین مادهای است که درهنگام واکنش آلرژیک آزاد میکند.
توصیه فروشگاه زرین سرخ اینست که در صورت مشاهده هرگونه علائم حساسیت حتما به پزشک مراجعه کنید.
درمان خانگی حساسیت به زعفران
تا به حال راه قطعی درمان آلرژی به زعفران پیدا نشده است اما چند روش خانگی وجود دارد که باعث کاهش علائم حساسیت میشود که در ادامه به بررسی این روش ها میپردازیم:
- کمپرس سرد: در صورتی که بدن شما دچار خارش یا تورم شده باشد میتوانید از یک کمپرس سرد یا یک کیسه یخ برای کاهش التهاب کمک بگیرید.
- آلوئه ورا: از آنجا که ژل آلوئه ورا خاصیت ضدالتهابی و ضد خارش دارد به تسکین پوست تحریک شده کمک میکند.
- عسل: عسل خاصیت ضدالتهابی و آنتیهیستامینی دارد که به تسکین علائم حساسیت کمک میکند.
یک نکته را توجه داشته باشید که روشهای خانگی درمان آلرژی به زعفران جایگزین روشهای پزشکی نیستند. پس بهتر است در صورت مشاهده علائم آلرژی به پزشک مراجعه کنید.
کلام آخر
در برخی مواقع استفاده از زعفران با کیفیت پایین باعث میشود که دچار حساسیت به زعفران شوید پس بهتر است در ابتدا از فروشگاه معتبر زعفران خودتان را تهیه کنید فروشگاه زرین سرخ این افتخار را دارد که زعفران ناب قائنات را بدون واسطه از دست کشاورز به دست مصرف کننده برساند کافیست به صفحه خرید زعفران قائنات مراجعه کنید.